Heb jij je huis recent verbouwd?

Vergeet niet de wijzigingen door te geven voor je verzekeringen

Ga jij je huis verbouwen en daarmee verbeteren? Dat is een mooie stap. Het vereist een goede voorbereiding en een periode van hard werken. Daarna kan het genieten beginnen! Toch is er nog één belangrijke stap die veel mensen vergeten; veranderingen en verbeteringen aan je huis door te geven voor je verzekering. De verzekeringsmaatschappij moet namelijk op de hoogte zijn van veranderingen aan je huis. Dit kan namelijk gevolgen hebben voor je opstalverzekering. De opstalverzekering vergoedt samen met de inboedelverzekering schade bij brand, storm en inbraak. 

Veranderingen doorgeven 

Sommige verzekeraars nemen de aanpassingen automatisch mee, bij anderen moet je het handmatig doorgeven. Het is daarom belangrijk om wijzigingen aan ons door te geven. Dan zorgen wij dat alles goed geregeld is met je verzekeraar. Zo kom je niet voor verrassingen te staan op het moment dat je dekking nodig hebt. Heb je de wijzigingen aan ons doorgegeven, dan kunnen wij ook meteen kijken of de dekking nog toereikend is. Bij sommige aanpassingen aan je huis kan een aanpassing in je verzekering gewenst zijn. Ook kiezen sommige mensen voor een aanvullende verzekering, bijvoorbeeld voor zonnepanelen. 


[Klantverhaal] Brand in je nieuwe huis, en dan?

Het zal je maar gebeuren. Woon je bijna een jaar samen in je prachtige huis, breekt er een flinke brand uit.


Premie 

Door verbeteringen of veranderingen aan je huis, kan de premie van de verzekering veranderen. Iedere situatie is anders, daarom is het belangrijk om hier persoonlijk advies over in te winnen. Een opstalverzekering verzekert alles wat vastzit in en aan het huis. Het is belangrijk om af en toe te kijken of de verzekering die jij hebt afgesloten nog past bij je huidige situatie. Het verzekerde bedrag in de opstalverzekering moet hetzelfde zijn als de waarde van je huis bij herbouw. De mate van dekking bepaalt je premie. Je hebt keuze uit een brand-storm dekking, een uitgebreide dekking of allriskdekking. Schade bij of door brand, bliksem, water uit leidingen, storm en inbraak zijn veelal gedekt. Soms kan bijvoorbeeld ook schade door jezelf veroorzaakt gedekt zijn. Schade door achterstallig onderhoud en opzet wordt nooit vergoed. 

Past jouw verzekering nog bij je huidige situatie?

Wil je weten of jouw opstalverzekering nog past bij je huidige situatie? Of wil je dat wij een check voor je doen voor je opstal- of inboedelverzekering? Neem gerust contact met ons op. Ons adviseurs van schadeverzekeringen regelen het graag voor je.

Overwaarde benutten? Dit zijn de mogelijkheden