Smartphone kapot of gestolen; wat dekt de verzekering?

Ben je op zoek naar een verzekering voor je smartphone? Lees dan deze blog of neem contact op met een van onze adviseurs.

De smartphone is onmisbaar geworden in ons dagelijks leven. We houden contact met familie, vrienden en collega’s, zoeken even wat informatie op, werken de agenda bij of spelen een spelletje. De hele dag zijn we met onze smartphone in de weer. Dat maakt het risico op schade aan de smartphone ook groter. 

In een onbewaakt moment kan het apparaat zo uit je handen glippen, in het water vallen of ergens tegenaan stoten. Schade aan een smartphone valt in principe onder de inboedelverzekering, al kan de dekking per verzekeraar verschillen. 

Aangescherpte regels
De voorwaarden voor het vergoeden van schade aan een smartphone zijn de afgelopen jaren aangescherpt. Dit komt omdat er veel kleine schadebedragen werden geclaimd, terwijl de kosten om deze schades te verwerken in verhouding relatief hoog liggen.

Veelvoorkomende schades zoals barsten in het scherm en waterschade zijn vaak gedekt op bijna alle inboedelverzekeringen. De telefoon moet dan wel binnenshuis kapot zijn gegaan. Alleen als je een verzekering hebt die ook buitenshuis dekking biedt, wordt de schade die ontstaan is op een andere plek vergoed. Vermissing of verlies van de smartphone valt hier echter vaak niet onder. 

Eigen risico
Er geldt hierbij in de meeste gevallen een eigen risico. Daarnaast geldt er vaak ook een maximale dekking. 

Welke schades in welke gevallen gedekt worden, is afhankelijk van de verzekeraar en de voorwaarden. Wil jij weten hoe goed jouw smartphone verzekerd is? Neem dan contact met ons op of kijk je polisvoorwaarden eens rustig door. 

Aangepaste vergoeding
Ook kan de vergoeding afhankelijk zijn van de leeftijd van je telefoon. Hoe ouder het toestel, hoe lager de waarde en dat betekent ook minder vergoeding. Daarnaast kan het zijn dat een verzekeraar alleen volledige dekking biedt als je je telefoon laat herstellen bij een gecontracteerde reparateur.

Speciale verzekering
Soms is het mogelijk om een aparte verzekering af te sluiten voor elektronica zoals je smartphone. Ook bij deze verzekering gelden per verzekeraar andere eisen en vergoedingen. In sommige gevallen is een dergelijke verzekering erg duur in verhouding tot de dekking die je hiervoor terugkrijgt. Overweeg dit dus altijd goed van tevoren. Let hierbij ook goed op of de verzekering voor één of meerdere smartphones geldt. 

Meer informatie
Ben je op zoek naar een verzekering voor je smartphone, al dan niet via de inboedelverzekering? Of wil je graag meer informatie over je huidige verzekeringen en dekking? Neem dan gerust contact met ons op.

Kan de rente van je hypotheek omlaag?
Ben je benieuwd of je kunt besparen op je hypotheek? Lees deze blog of neem contact op met een van onze adviseurs.