Op vakantie? Zo voorkom je een inbraak

In dit nieuwsbericht lees je hoe een inbraak te voorkomen als je op vakantie gaat.

De zomervakantie is om heerlijk te ontspannen. Na een jaar werken even relaxen en nieuwe dingen ontdekken in een andere omgeving. Maar helaas is de thuiskomst niet voor iedereen zo rustgevend. Sommige mensen komen terug in een overhoopgehaald huis waar de waardevolle spullen ontbreken. Dat wil je natuurlijk liever niet meemaken.


Helaas is de zomervakantie een populaire periode voor inbrekers. De kans op een inbraak is in de zomermaanden ongeveer 25 procent groter dan in de andere maanden van het jaar. Het lukt inbrekers ook vaak om spullen buit te maken; meer dan 75 procent van de inbraakpogingen slaagt.


Tips en tricks

Wil jij met een gerust hart op vakantie? Dan hebben wij een aantal belangrijke tips om inbrekers buiten de deur te houden.

• Om te beginnen met de open deur: sluit je huis goed af voor vertrek. Dan gaat het natuurlijk om de voor- en achterdeur, maar ook om schuurtjes, dakramen en kleine klapraampjes.

  • Zorg voor goede buitenverlichting. Een lamp met een sensor zorgt ervoor dat mensen op de oprit of bij de voordeur letterlijk in de schijnwerpers staan. Dat willen inbrekers natuurlijk niet.
  • Snoei de bomen en struiken in je tuin. Zo kunnen inbrekers minder makkelijk ongezien door je tuin bewegen.
  • Zet ‘hulpmiddelen’ zoals containers weg. Dergelijke spullen kunnen door inbrekers als hulpmiddel worden gebruikt om makkelijker op het dak of over een schutting te klimmen.
  • Installeer een timer voor je lampen zodat deze automatisch aan en uit gaan.
  • Vraag je buren, familieleden of vrienden om af en toe de post op te rapen en de gordijnen open en dicht te doen. Zo valt het minder op dat er niemand thuis is.
  • Heb je een oprit? Dan kun je je buren vragen om af en toe hun auto op je oprit te zetten.
  • Als aanvulling daarop: parkeer je caravan of camper niet te lang voor het huis. Daarmee laat je aan inbrekers weten dat je van plan bent om te vertrekken.
  • Zet geen berichten over je vakantie op social media.


De verzekering

Is er toch ingebroken? Dan biedt de inboedelverzekering uitkomst. De inboedelverzekering vergoedt zowel de gestolen spullen als de schade door de inbraak. De exacte regels kunnen per verzekeraar verschillen, bijvoorbeeld tuinmeubelen worden niet door elke verzekeraar vergoed.


Informeer ons meteen

Het is belangrijk dat je een inbraak zo snel mogelijk aan ons laat weten. Dan kunnen wij de afhandeling voor je in gang zetten. Daarnaast moet je altijd aangifte doen bij de politie, de verzekeraar wil bij een schadeclaim namelijk een bewijs van je aangifte zien. Daarnaast kijkt de verzekeraar of je er alles aan hebt gedaan om een inbraak te voorkomen.

Heb je vragen over de inboedelverzekering? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag met persoonlijk advies en wensen je alvast een fijne vakantie.

Dit moet je weten over de opkomende funderingsproblematiek
In dit nieuwsbericht lees je meer over funderingsproblematiek.