Lennart kiest voor job met verantwoordelijkheid en toekomst
Lennart kiest voor job met verantwoordelijkheid
Lennart Smits (22) heeft het naar zijn zin bij Strik Creemers en Partners. Hij startte er fris na zijn studie Financial Services Management en werkt er nu 6 maanden. Met zijn positieve en altijd constructieve instelling is hij een echte teamspeler waarmee hij zorgt voor een frisse wind op het kantoor. Dit blijft niet onopgemerkt bij collega’s en klanten. We interviewden Lennart over zijn werk en de ontwikkeling die hij doormaakt als Financial Services Specialist.

Een job met verantwoordelijkheid

Lennart is met zijn 22 jaar nog jong, maar heeft al meteen veel verantwoordelijkheid bij Strik Creemers en Partners. Als Financial Services Specialist is Lennart verantwoordelijk voor alles wat komt kijken vanaf het hypotheek advies tot de afwikkeling van de hypotheek bij de notaris.
Denk hierbij aan het selecteren van geldverstrekkers. Aanvragen en beoordelen van klant documenten. Samen met de adviseur meedenken over de beste constructie en componenten voor een hypotheek advies aan een klant.

Lennart over de functie van Financial Services Specialist: “Je kunt mijn functie vergelijken met een binnendienst of support functie, maar dan met meer eigen verantwoordelijkheid. Bij kantoren zie je vaak dat er een duidelijke scheiding is tussen de adviseur en de binnendienst in het contact met de klant. Maar in deze functie heb ik ook veel direct klantcontact. Dat maakt het ook leuk en extra uitdagend.”

“De basis is dat je heel nauwkeurig bent en precies weet waar je het over hebt. Als ik een aanvraag indien, zorg ik dat ik alles heb wat nodig is en dat ik alle ins en outs ken van het dossier van de klant. Zo sta je er zelf ook altijd 100% achter als je in gesprek gaat met een bank. Dat moet ook, want uiteindelijk wil ik het zo goed mogelijk doen voor de klant. Dat is ook onze rol in de toegevoegde waarde die we leveren als onafhankelijk advieskantoor.”

Ik vind het leuk om te verrassen

In zijn werk krijgt Lennart er een kick van om zijn collega’s of zijn klanten te verrassen met iets wat vooraf niet mogelijk geacht wordt. Een actueel voorbeeld:

Lennart: “Een aantal weken geleden liep er een oversluiting. Ik ga op zoek naar de best passende geldverstrekker. We waren op dat moment nog in afwachting van het taxatierapport.
Uit het rapport bleek een veel hogere waarde dan we hadden verwacht. Dit viel mij op. Op basis van de taxatie ontstonden er nieuwe interessantere mogelijkheden. Samen met de adviseur en de klant zijn de nieuwe mogelijkheden besproken en zagen we een extra maandlastenvoordeel voor de klant.

In verband met de tijdslijnen en de verbeterde offerte heb ik toen in 3 dagen tijd wel 10 keer op en neer met mijn klant gebeld heb. Toen dit uiteindelijk gelukt was, was de klant dolenthousiast met een hele duidelijke blijk van waardering. Daar doe ik het voor!” 

Ambitieus plan

Dit is Lennart zijn eerste job na zijn studie. Tijdens zijn studie liep hij stage bij Van Lanschot (vermogensbeheer) en Clavis (ook een advieskantoor in vermogensbeheer). Hier kwam hij erachter dat hij vanuit zijn betrokkenheid echt de particuliere kant op wilde.
Na afronding van zijn studie kreeg hij een contract aangeboden bij een landelijk opererend financieel adviesbureau. Maar na twee gesprekken met Strik Creemers en Partners besloot hij te kiezen voor Strik Creemers en Partners.

Lennart over zijn keuze: “Ik had een mooi aanbod gekregen om aan de slag te gaan in een binnendienstrol bij een financieel advieskantoor in Eindhoven. Ik solliciteerde ook bij Strik Creemers en Partners. En toen ik in gesprek met Mike Strik (adviseur en partner) merkte dat we een goede klik hadden en dat “ze” me graag wilden hebben, voelde dat goed. Toen er ook een 5-jaren-plan werd uitgestippeld, sprak me dat enorm aan en ben ik er voor gegaan. Daar heb ik geen moment spijt van gekregen.”

SC&P ACADEMY

De SC&P Academy is opgezet vanuit het doel om medewerkers te stimuleren in het waar maken van hun groeiambities bij Strik Creemers en Partners.

Het programma bestaat uit:
    - Persoonlijk individueel ontwikkelingsplan voor de komende 5 jaar;
    - Jaarlijks Individueel opleidingsbudget;
    - Periodieke ontwikkelingsgesprekken;
    - Coaching-on-the-job vanuit een ervaren adviseur;

    “Wij zijn een groeiende en lerende organisatie. Jong en oud leert hier iedere dag van elkaar. Dit zie je ook heel goed terug bij Lennart. Hij houdt ons scherp en wij elkaar. 
    Het is belangrijk dat je echt een teamspeler bent en dat je jezelf wilt ontwikkelen.”  
    Mike Strik, financieel adviseur en coach van Lennart.

    Van waarde zijn in het team

    Lennart over zijn eerste weken: “In de introductie periode heb ik veel gesproken met collega’s. Ik vond het belangrijk om snel van waarde te kunnen zijn binnen het team. Al in de derde week kon ik een dossier oppakken. Daarna ging het snel en had ik binnen twee maanden al meer dan 10 dossiers waar ik mede verantwoordelijk voor was. Dat doe je niet alleen, dat was ook dank zij de begeleiding van Karen Stolk, teamleider van het financial support team waar Lennart onderdeel van uitmaakt.”

    Mike Strik, over Lennart: "Lennart ontwikkelt zich hier boven verwachting. We merkten snel dat hij dingen makkelijk oppikt en veel verantwoordelijkheid neemt. Als zijn begeleider vind ik het mooi om te zien dat hij de ervaren adviseurs vanuit zijn rol ook echt scherp houdt door de vragen die hij stelt en de adviezen waar hij mee weet te komen. Daar profiteren onze klanten ook direct van!"

    Mike Strik • financieel adviseur Strik Creemers en Partners.

    Lennart heeft in korte tijd zijn draai gevonden. Dat hij een echte sporter is – hij heeft altijd fanatiek gehockeyd – zie je ook terug in zijn werkmentaliteit. “Als ik naar kantoor ga, probeer ik altijd te bedenken welke doelen ik die dag wil bereiken. De verantwoordelijkheid die ik hier krijg werkt motiverend.

    Werken bij Strik Creemers en Partners

    Strik Creemers en Partners is een kantoor met 11 medewerkers. In het team voelt Lennart zich inmiddels helemaal thuis. “Wat ik fijn vind is dat we in een klein en betrokken team met elkaar samenwerken. Dat kleinschalige past goed bij mij. Zeker ook als dit gepaard gaat met verantwoordelijkheid en gelijkwaardigheid. Ik voel vanaf het begin al dat ik echt serieus genomen word.”

    "Ik ben hier weliswaar de jongste, maar van het leeftijdsverschil merk ik weinig in de omgang. We hebben hier echt een gezellige, informele sfeer op kantoor.  Je kunt altijd bij elkaar binnen lopen. We lunchen samen, hebben een Formule 1 poule met elkaar, en dan is er ook nog de vrijdag middag borrel.”

    Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling

    Lennart kijkt vol vertrouwen naar de toekomst vanuit de vertrouwensband die hij heeft met Mike en de rest van het team. Hij ontwikkelt zich als persoon en dat merkt hij. 

    Lennart over zijn ontwikkeling: “Ik merk aan alles dat ik me ontwikkel. Ik heb minder bevestiging nodig, ben een stuk zelfverzekerder geworden. Ook draag ik makkelijker bij door ergens voor uit te komen en mijn mening te ventileren. Iets dat ik voorheen niet altijd noodzakelijk vond. Allemaal positieve persoonlijke ontwikkelingen. Dit merk ik privé ook in mijn directe omgeving.

    “Daarnaast voel ik dat Strik Creemers en Partners in mij investeert. In waardevolle kennis in de praktijk. Ook in echte interesse en betrokkenheid. In aandacht. Een praatje aan het bureau. En duidelijk intenties en plannen die al heel snel bleken. Ik voel hier het vertrouwen en de mogelijkheden om de stappen te maken die ik wil maken.”
    Tip van Lennart: zorg dat je serieus genomen wordt

    Gevraagd naar een tip voor starters die net zoals hij net uit de studiebanken komen geeft Lennart de volgende tip: “Als je solliciteert laat je dan niet uit de tent lokken door alleen antwoord te geven op de vraag wat jij voor ze te bieden hebt als werknemer. Bereid je goed voor. Onderzoek in het gesprek wat zij jou te bieden hebben. Durf ook kritische vragen te stellen. Dit heb ik gedaan in mijn sollicitatiegesprek en het zorgde ervoor dat ze mij ook echt serieus namen. Daar is bij mij iets heel moois uit gekomen!

    Ben je op zoek naar een baan met net zoveel verantwoordelijkheid en toekomstmogelijkheden als Lennart? Wij zijn op zoek naar talentvolle, afgestudeerde Hbo'ers die bij ons aan de slag willen gaan als Financial Services Specialist.

    Interesse? Bekijk de vacature of neem direct contact op met Mike Strik.


    Heb je al een koolmonoxidemelder?
    Koolmonoxide meters redden levens. In dit nieuwsartikel lees je er meer over.