WAT KUN JE DOEN ALS JE GEEN PENSIOEN OPBOUWT?

Bob bouwt geen pensioen op via zijn werkgever. We hielpen hem met zijn vraag om vermogen op te bouwen.

Bob van Och (29) huurt samen met zijn vriendin Fleur (25) een appartement op Strijp-S. Het stel is vier jaar samen. Ze houden van reizen en lekker uit eten gaan. Bob werkt als manager bij The Bluezone Gym, een kleinschalige boutique gym in het centrum van Eindhoven. Via zijn werkgever kan Bob geen pensioen opbouwen. Hoe kan hij toch vermogen opbouwen? Bob klopte aan bij Strik Creemers & Partners en ging in gesprek met financieel adviseur Mike Strik.

Vermogen opbouwen

Bob kwam binnen bij Strik Creemers & Partners met het idee om een lijfrente af te sluiten. Bob: ”Ik had gegooglet op “Geen pensioen wat nu?” De ene site zei iets anders dan de andere. Lijfrente, beleggingsrekening, obligaties, spaarconstructies. Ik kwam er niet uit. Ik ben zelf niet iemand die dit alles gaat uitzoeken tot in de puntjes. Vermogen opbouwen zat toen nog niet eens in mijn vocabulaire. Ik ken Mike Strik van vroeger toen hij mijn voetbalcoach was bij VV Acht, dus die hulplijn heb ik zonder te twijfelen meteen ingezet.” 

“Vermogen opbouwen zat niet in mijn vocabulaire"


‘Ik adviseer altijd om voor een solide bron van inkomen te zorgen om vermogen op te bouwen. Investeer vooral in jezelf. Zeker als je nog jong bent, is dat is de meest waardevolle investering die je kunt maken!’ 
 Mike Strik • financieel adviseur Strik Creemers en Partners.


Ideale leven als uitgangspunt 

Mike Strik, financieel adviseur: “In ons eerste gesprek legde ik Bob en zijn vriendin Fleur de vraag voor: 'Hoe ziet jullie ideale leven eruit?' Geen makkelijke vraag, want veel mensen hebben moeite met het concreet definiëren van hun wensen. Vanuit onze werkwijze Financieel in Topconditie stellen we een financieel plan op waarbij we beginnen met het formuleren van heldere doelen. Hoe kunnen we de dromen van Bob en Fleur omzetten in financiële realiteit?” 

Dromen en doelen Bob en Fleur

  • 3-5 jaar: Reizen
  • 3-7 jaar: Een eigen woning
  • 5-10 jaar: Mogelijke gezinsuitbreiding


Financieel plan op maat 

Bob had ook een studieschuld van zijn opleiding die hij moet afbetalen met rente. Dit is meegenomen in de constructie van Strik Creemers & Partners. 

Bob: “In het plan dat Mike heeft samengesteld is niet alleen rekening gehouden met opbouw van vermogen en afbetalen van mijn studieschuld. Ook is rekening gehouden met de financiële ruimte die nodig is om de komende jaren nog mooie reizen te kunnen maken.” 

Componenten financieel plan

  • Aflossen van de studieschuld van Bob 
  • Spaarplan om samen reizen te kunnen maken 
  • Het overschot aan financiële middelen leggen Bob en Fleur in een beleggingsrekening voor de langere termijn. 
  • Afsluiten van overlijdensrisico verzekering zodat beide in staat zijn om zelfstandig de woonlasten te kunnen blijven bekostigen (beide geen partnerpensioen)


Financieel in Topconditie 

Strik Creemers en Partners werkt vanuit de werkwijze Financieel in Topconditie. Na een inventarisatie en adviesgesprek krijg je een financieel plan waarmee je Financieel in Topconditie wordt. 

Bob hierover: “Ik vind het fijn dat we vanuit een volledig inzicht naar mijn financiële situatie gekeken hebben. Het geeft me een gerust gevoel dat ik Financieel in Topconditie ben met de stappen die we gezet hebben. Ik heb altijd moeite gehad om bewust met geld om te gaan met het oog op de toekomst. Zo heb ik de juiste richtlijnen en weet ik tussen welke lijntjes ik kan kleuren. Nu ben ik niet alleen lichamelijk maar ook financieel in topconditie!”

“Zo heb ik de juiste richtlijnen en weet ik tussen welke lijntjes ik kan kleuren.” 


Ook de manier waarop alles tot stand is gekomen heeft Bob als prettig ervaren. “Mike is heel gepassioneerd over zijn vak en kan alles helder overbrengen. Hij liet me duidelijk zien wat de gevolgen en verschillen waren van bepaalde keuzes.” 

Welke tip geef jij aan mensen die net als jij geen CAO hebben via hun werkgever? 

“Zorg dat je je goed laat adviseren over de mogelijkheden. Verken de mogelijkheden met een specialist, zodat je de juiste afweging kunt maken en het daarna met een gerust gevoel in gang kunt zetten. In mijn geval heeft dit heel goed uitgepakt met Strik Creemers & Partners.” 

Binnenkort vinden er adviesgesprekken plaats met de collega’s van Bob bij The Bluezone Gym om zich te laten adviseren over hun pensioen bij Strik Creemers & Partners. 

En hoe gaat het nu? 

Het gaat goed met Bob en Fleur. Bob heeft kortgeleden een mooie stap gemaakt bij The Blue Zone Gym en Fleur heeft haar studie afgerond en is ook de eerste stappen aan het zetten in haar carrière.

Bob over hun toekomstplannen: “Ooit willen we wel een mooi huis kopen, maar dat is toekomstmuziek. Eerst lekker reizen. Binnenkort Sri Lanka en Patagonië staat bovenaan ons lijstje. En we willen ook zeker nog een keer naar Midden-Amerika. Dat gaan we zeker nog doen!” 

Dank je wel Bob en Fleur. We kijken vol verwachting uit naar de ontwikkelingen die we verder zullen bespreken tijdens ons eerstvolgende FIT contactmoment. 

We wensen Bob en Fleur nog veel succes en (reis)plezier! 

Bouw je geen pensioen op en wil je advies hoe je vermogen kunt opbouwen​?

Neem vandaag nog contact op met een van onze Financiële Adviseurs op.

 

 

ZORGEN VOOR FINANCIËLE RUST IN EEN SAMENGESTELD GEZIN
In dit klantverhaal lees je waar moet je op letten als je een samengesteld gezin vormt