NIET DE STENEN MAAR HET LEVEN STAAT CENTRAAL

Peter en Karin kennen Strik Creemers en Partners al jaren. In hun klantverhaal lees je waarom onze manier van werken zo goed bij hun past.

Peter en Karin houden van het leven en de mensen om hun heen. Ze wonen in het mooie Nuenen waar ze een tandartspraktijk hebben omgebouwd tot woning met kantoorruimte. Helemaal volgens het ontwerp van Peter (architect). Ze zijn warm en gastvrij en hebben hun huis graag vol met familie en vrienden. Ze kennen elkaar al meer dan 30 jaar. En bijna net zo lang kennen ze Strik Creemers & Partners. Dat begon overigens niet als klant, maar inmiddels zijn ze al jaren klant. Naar grote tevredenheid zoals ze zelf zeggen, want veel familieleden en ook hun kinderen worden geadviseerd door Strik Creemers & Partners.

Zwartjens & van Heuven

Vanuit haar toenmalige werk als interieurontwerpster kwam Karin zo een 25 jaar geleden in contact met Zwartjens & van Heuven. Ze hielp bij het ontwerp en de inrichting van het kantoorpand waar nu Strik Creemers & Partners nog steeds gevestigd is.

Karin: “We kennen Evert Creemers en Mike Strik nog uit de tijd van Zwartjens & van Heuven. Toen het Strik Creemers & Partners werd verschoof het contact naar een band met Evert en Mike. Pleun (de vader van Mike) leefde toen ook nog, ik herinner me de borrels nog goed. Dat was altijd leuk en gezellig!” 

Naast Evert en Mike kwamen ze ook in contact met Richard. “Hele eerlijke en oprecht betrokken mensen. Ze verdiepen zich echt in ons en wat goed is voor ons. Altijd transparant en zonder eigen belangen.” geeft Peter aan. “Het meest intensieve contact hebben we met Evert. Zo hebben we een paar maanden geleden nog een hele FIT scan gehad om alle mogelijke scenario’s inzichtelijk te maken.” 

Holistische kijk

Wat Karin fijn vindt is dat Strik Creemers & Partners echt kijkt vanuit de klant en de context. “Oprechte nieuwsgierigheid waarbij leven centraal staat en niet het geld. Als ik het vergelijk met onze zakelijke adviseurs dan bekijken die alles vanuit onze financiën. Maar dat gevoel hebben we bij Strik Creemers & Partners totaal niet. Zij doen dit echt vanuit een holistische kijk op hoe je je leven wilt leiden. En dat past heel goed bij hoe wij naar het leven kijken.” aldus Karin.

“De holistische kijk dat past heel goed bij hoe wij naar het leven kijken.”


Peter vult aan: “Karin haar zus was ongeneeslijk ziek. De menselijkheid en tact waarin Richard Brugel hier toen mee om gegaan is, vonden we heel fijn. Die menselijke benadering en het ontzorgen op alle aspecten was precies wat we nodig hadden. Daarnaast zijn er ook veel praktische zaken die erbij kwamen kijken zoals erfbelasting. Wij hebben ze bij veel mensen in onze familie en vriendenkring aangeraden en horen van iedereen dezelfde positieve geluiden terug.”

Vanuit de context en de levensfase waarin je zit

Strik Creemers & Partners adviseert niet alleen Peter en Karin maar ook hun 2 kinderen. “Elke levensfase brengt andere scenario’s met zich mee. Of je nu mid 20-er bent en carrière aan het maken bent zoals onze kinderen of in de leeftijd zoals wij waarbij je nadenkt over de volgende fase. Dan is het fijn als een gesprekspartner je daarbij helpt die je bewust maakt van mogelijkheden waar je misschien niet zelf aan denkt. Altijd vanuit een eerlijk gesprek, ook wanneer er dingen niet mogelijk zijn.”

De zoon van Peter en Karin woont nu met zijn partner samen in het centrum van Den Bosch in een huurappartement. Peter: “Veel mensen hebben een gevoel dat als je huurt dat je dan geld “weggooit”, zeker als je het vergelijkt met wat je opbouwt als je investeert in een eigen huis. Evert kijkt daarin niet alleen vanuit een financieel oogpunt, maar neemt daar ook in mee wat voor hem in deze fase belangrijk is in zijn leven.”

"Veel mensen denken dat het aantrekkelijk is om een eigen huis met een hypotheek te hebben. Daarmee is niet gezegd dat huren per definitie dus slecht is of onverstandig. Als je in een fijne stad in het centrum kunt wonen in een huur appartement kan dat juist voor een fase in je leven heel fijn zijn. Waarom zou je dan gehaast een koophuis met een hypotheek willen kiezen? Een financiële beslissing moet passen in de fase van je leven en wat je daarin belangrijk vindt. Dat is de hoe we met onze klanten meekijken in hun leven en de keuzes die gemaakt kunnen worden."

 Evert Creemers • financieel adviseur Strik Creemers en Partners

Toekomstscenario

Peter en Karin wonen, zoals ze zelf aangeven, in een behoorlijk groot huis. Ze voelen zich nog jong en willen nog niet in een appartement wonen. Maar hoe zien hun scenario’s voor de toekomst eruit?

Peter: “Langzaam maar zeker gaan we naar een volgende levensfase. We wonen met zijn tweeën in een groot huis. Wil ik dat zwembad in orde maken? We hebben een ruim kantoor voor Karin haar praktijk, maar Karin werkt veel buitenshuis voor haar opdrachtgevers. Willen we hier blijven wonen tot ons 80ste? Wat willen we nog voor ons huis voor onze kinderen en kleinkinderen? Badkamer wel of niet opknappen? Gaan we nog isoleren? Wat als één van beide wegvalt? Al deze vragen nemen we mee in de scenario’s met Evert. 

Karin vindt het fijn dat ze echt ontzorgd wordt: “Ik kan wel eens het overzicht niet hebben. Gelukkig maakt Evert het altijd snel simpel en overzichtelijk. Hij ontzorgt ons zonder dat ik alle financiële details hoef te begrijpen. Zo werk ik vanuit mijn praktijk waarin ik coaching/consultancy geef op het gebied van verandermanagement ook graag voor mijn klanten.”

“Een rijk leven is voor ons een leven met de mensen die ons dierbaar zijn mee kunnen zijn en mee kunnen verbinden. En daar maken wij onze financiële keuzes in. Strik Creemers en Partners is daarin een hele fijne sparringpartner die ons begrijpt en goed meedenkt.” 

Dank je wel Peter en Karin voor het delen van jullie verhaal. Wij wensen jullie en jullie familie nog veel geluk in de toekomst.

Ben je ook zoek naar een financieel adviseur die met je meedenkt vanuit een holistische kijk?

Neem contact op met Evert Creemers of een van onze andere adviseurs.


JE HUIS VERDUURZAMEN: EEN TOEKOMSTBESTENDIGE INVESTERING
In dit klantverhaal van Michael en Kirsten lees je hoe je jouw bestaande huis slim kunt verduurzamen.