IN DIT HUIS KOMEN PRIVÉ EN WERK PERFECT SAMEN

Zelfstandig ondernemers Ruth en André wonen in hun zelfontworpen huis. Strik Creemers & Partners hielp ze bij het leggen van de puzzle stukjes.

Ruth en André zijn allebei zelfstandig ondernemers. Ze hebben samen een kind en een tweede is op komst. In 2022 kochten ze een jaren 30 huis in Nieuwerkerk aan den IJssel. Juist omdat hier mogelijkheden zijn voor een externe studio op het terrein. Zoals Ruth zelf zegt: hier komen ons privéleven en ons werkleven perfect samen.

Van Rotterdam naar Nieuwerkerk aan den IJssel 


In 2020 kochten Ruth en André een huis in Rotterdam en een aparte studio in het centrum. Dit was een wat minder ruim huis vergeleken met het huidige huis. Ze zaten toen ook dichter op elkaar met hun buren. In hun studio werkten ze in totaal met 4 creatieve mensen. Als gevolg van Corona werd het logisch om meer met netwerkpartners te werken dan direct personeel. Een reden voor Ruth en André om een ander huis te zoeken in combinatie met een studio. Daarnaast droomden ze van werken in hun eigen ontwerp. De kans om dit te doen vonden ze in Nieuwerkerk aan den IJssel. 

Ruth: “We hebben ons huis gekocht toen de markt op zijn hoogtepunt was en ons huis verkocht toen de markt op het begin van zijn teruggang was. Ik vond dit best spannend hoe dit financieel uit zou pakken.”

Snel schakelen


Via de makelaar van hun eerste huis zijn ze in 2020 in contact met Strik Creemers & Partners gekomen. Evert Creemers werd hun financiële adviseur, later gevolgd door Nicole van der Kaa. Toen ze op zoek gingen naar hun huidige huis gingen ze in gesprek. Ruth: “Omdat de huizenmarkt zo dynamisch was, wilden we snel kunnen schakelen als we iets zouden zien wat past bij onze wensen. Temeer omdat we als ondernemers veel variabelen hebben die op de juiste manier meegenomen moeten worden voor de bepaling van de bestedingsruimte en onderbouwing van onze hypotheek.” “We wilden goed beslagen ten ijs komen zodat we een bod konden doen zonder te moeten afwachten of we de financiën ook voor elkaar kunnen krijgen.” 

Doorrekenen financiële scenario’s 


Evert Creemers adviseert als financieel adviseur van Strik Creemers & Partners vaak ondernemers. Evert vertelt over zijn werkwijze: “Als zelfstandig ondernemer zijn er veel meer variabelen en risicofactoren die meegenomen worden in de berekening van je hypotheekbedrag. Daarnaast is het ook voor jezelf heel relevant om een compleet inzicht te hebben in je financiën als je een nieuw huis gaat kopen. Vanuit onze FIT (Financieel in Topconditie) werkwijze creëren we een totaaloverzicht waarmee je inzicht hebt in je complete financiële situatie. Met Ruth en André hebben we alle scenario’s doorgerekend. Wat als iemand arbeidsongeschikt raakt? Wat verzeker je wel en wat verzeker je niet? Wil je bij overlijden van je partner in je huis kunnen blijven wonen? Hoe hoog wil je dat je vaste lasten zijn als je met pensioen gaat?” 

Verbouwen en verduurzamen 


Het nieuwe huis van Ruth en André is een jaren 30 huis. Direct werd er een bouwdepot meegenomen om te kunnen verbouwen. Het verduurzamen van het huis was hier een belangrijke factor in. Het huis was slecht geïsoleerd, dit is meteen aangepakt. Ook zijn er 17 zonnepanelen geplaatst. Daarnaast staat nog het vervangen van de ramen naar HR++ op het verlanglijstje en een warmtepomp. 


Sparren over de financiën 


Ruth is degene die zich bezighoudt met de financiën, zij spart daarover met verschillende mensen. Bij Strik Creemers & Partners heeft ze inmiddels al met verschillende mensen contact gehad. Ruth over het contact: “Strik Creemers & Partners voelt aan als een gezellige en betrokken club mensen. Het begon met Evert. Voor het onderbrengen van ons verzekeringspakket heeft Joost ons geholpen. Tegenwoordig heb ik het meeste contact met Nicole. "Met haar vind ik het fijn om te sparren over onze financiële stromen en te kijken welke beslissingen goed bij onze situatie passen.”

"Omdat Ruth en André zelfstandig ondernemers zijn bouwen ze niet automatisch pensioen op en is er geen vangnet bij inkomensverlies als gevolg van arbeidsongeschiktheid. Daarom hebben we ze niet alleen geadviseerd over de hypotheek constructie, maar ook over hun pensioen en AOV (arbeidsongeschiktheidsverzekering). Nu bouwen ze via lijfrente hun pensioen op en zijn ze goed verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid." 

 Nicole van der Kaa •  financieel adviseur Strik Creemers en Partners

Ruth over Strik Creemers & Partners

In een korte tijd hebben Ruth en André twee huizen gekocht. Terugkijkend hierop is Ruth blij met waar ze nu staat en hoe Strik Creemers & Partners haar geadviseerd heeft. “Het is een puzzel en je wilt op de juiste manier geholpen worden als zelfstandig ondernemer. Ik ben iemand die veel vraagt want ik wil alles ook zelf goed begrijpen.” 


Toekomst 


Ruth over haar toekomstbeeld: “Als ik nadenk over de toekomst zou ik het heel mooi vinden als onze kinderen hier kunnen opgroeien, buiten kunnen spelen en zich kunnen ontwikkelen. Daar is dit huis echt ideaal voor. Zeker ook omdat we veel fijne plekken hebben voor creativiteit. Het souterrain kun je muziek spelen. De zolder is een atelier voor zelfexpressie.” “Ik zie ons al helemaal zitten als we 75 zijn, op onze veranda, samen terugkijkend op al onze mooie avonturen in om het huis en studio.” Dat is zeker een mooi vooruitzicht. We wensen jullie heel veel geluk in jullie huis. 

Ben je ook zelfstandig ondernemer en heb je advies nodig over je financiën?

Neem contact op met Evert Creemers of Nicole van der Kaa. We helpen je graag verder.ALS JE EEN HUIS WILT KOPEN IN DEZE TIJD, MOET JE ER VOOR GAAN
In dit verhaal lees je wat het voordeel is van het uitbrengen van een bod zonder voorbehoud van financiën