DIT HUIS WILDE IK PERSE HEBBEN, HIER HAD IK MIJN ZINNEN OP GEZET

Hoe krijg je als ondernemer de financiering van je droomhuis voor elkaar

Toen Bas Hendrix (46) zijn droomhuis in Nederwetten op Funda tegenkwam, nam hij zijn twee dochters mee naar Nederwetten om het huis in zijn omgeving te bekijken. Een rustgevende, ruimtelijke omgeving waar ook veel paarden rond liepen. Zijn dochters waren meteen verkocht. Ze waren zo enthousiast dat moeder Elke ook meeging in het enthousiasme. Snel daarna werd een bezichtiging ingepland en kwam het droomhuis van Bas en zijn gezin steeds meer in bereik. Enige drempel was de financiering. Bas is een succesvol ondernemer, maar dat bleek geen garantie voor een makkelijke verstrekking van het hypotheekbedrag.

Geluk
Bas runt samen met 2 andere compagnons het bedrijf Compass Ceramic Pools Nederland. Een bouwbedrijf in zwembaden. Werk dat goed bij hem past want het brengt hem veel plezier. Zoals hij zelf zegt: hij ontmoet leuke, ondernemende mensen en geeft ze geluk. Want een zwembad in je tuin is geluk. Toen hij 18 jaar was verkocht hij zijn eerste zwembad. Dan voel je je heel cool en dat gevoel is hij nooit kwijtgeraakt.
Bas is gewend om dingen voor elkaar te krijgen, niet alleen zakelijk maar ook als het gaat om zijn eigen geluk. Dus toen hij na een jaar zoeken dit droomhuis vond zette hij zijn zinnen op “dat bekende witte huis in Nederwetten” en moest hij het per sé ook hebben. 
Bas met fonkeling in zijn ogen: “Dit huis heeft alles. Het gevoel van rust en ruimte van de omgeving. Een mooie oprit. Een overloop. En het is niet ‘mijn huis’ maar echt ‘ons huis’. Een huis zonder verleden waar we samen in zitten en ons levensgeluk samen in kunnen beleven.”

Dit was geen normale hypotheek aanvraag
Via zijn broer die makelaar is kwam hij in contact met Nicole van de Kaa, hypotheek adviseur bij Strik Creemers & Partners. Bas: “Wat me meteen opviel aan Strik Creemers & Partners is dat het een hele persoonlijke en betrokken club is. Je komt er echt binnen en je bent welkom. Ik ben best emotioneel van aard en doe veel dingen op gevoel, maar Richard straalde erg veel rust en deskundigheid uit. Hij had een aantal goede ideeën. Zo was hij bijvoorbeeld op het idee gekomen om de boekjaren van de onderneming later op te geven zodat een minder gunstig boekjaar waarin we investeringen gedaan hebben met de zaak, buiten beschouwing kon blijven.

Een bank kijkt terug over de afgelopen 3 boekjaren als ze de cijfers van je zaak beoordelen. Op het moment dat daar een boekhoudkundig minder goed jaar tussen zit, dan wordt het lastiger. Dus zijn we op een later moment in januari 2021 naar de boekjaren van 2018, 2019 en 2020 gaan kijken en hebben we deze ingediend voor de hypotheek aanvraag.

Als ondernemer moet je wel 100 formulieren invullen
Bas beschrijft het contact met het team van Strik Creemers & Partners als rustig, professioneel en betrokken. “Wekelijks had ik meerdere keren telefonisch contact met Karen Stolk. Als er iets moest worden ingediend dan werd dat goed begeleid, ook als er een keer iets later kwam vanuit mij.”

“Als ondernemer moet je denk ik wel 100 formulieren invullen, terwijl ze die gegevens letterlijk uit je cijfers kunnen halen van je onderneming. Ik ben zelf niet de makkelijkste, want sommige dingen vind ik iets van en doe ik niet zo maar. Zeker als het gaat om banken die alles willen weten en overal gaan graven. Er was een financiële instelling die onze cijfers moest controleren en die hadden het afgekeurd. Ik werd daar zo boos over maar Karen en Richard bleven kalm en rustig.”

Een hypotheekaanvraag voor iemand die in loondienst zit is niet te vergelijken met een hypotheekaanvraag voor een ondernemer.
 Nicole van der Kaa • adviseur Strik Creemers en Partners


Je praat niet over een fietsje kopen, maar over emotie
“Strik Creemers & Partners heeft er kneiterhard voor gewerkt om mijn hypotheek aanvraag voor elkaar te krijgen. En daar ben ik ze mega dankbaar voor. Je praat niet over een fietsje kopen. Je praat over emotie. Een leven van een gezin. Achter een hypotheek zit een hele beleving. Een heel gezin gaat een nieuw leven tegemoet. Het is niet niks. We zijn in ons droomhuis gaan wonen!”

Na dat S-bochtje verandert heel de wereld
Geluk kan in hele specifieke dingen zitten. Bas over zijn geluksgevoel: “Als ik vanuit mijn huis naar mijn kantoor rijd in Den Bosch, dan rijd ik eerst door een mooi, rustgevende omgeving via de Broekdijk en Son & Breugel. Dat geeft je een ultiem zondaggevoel. Zodra ik door dat S-bochtje verandert heel de wereld.” 

Er hoefde niet veel gedaan te worden aan het huis. Er staat nog geen zwembad in de tuin. Maar die gaat er uiteraard wel komen. En er komt waarschijnlijk nog iets van een terras in de voortuin. 

Van verzekeringen tot zakelijke pensioenregeling
Niet alleen de hypothecaire lening kwam aan bod bij Strik Creemers & Partners maar ook de verzekeringen van Bas en de zakelijke pensioenregeling. “Als ondernemer moet je vrijwel alle sociale verzekeringen zelf regelen. Scenario’s bij arbeidsongeschiktheid hebben we ook goed met elkaar doorgesproken. Verzekeringen van het huis heb ik ook onder gebracht bij Strik Creemers & Partners. Dat is gewoon een fijn gevoel dat mijn zaken geregeld zijn bij 1 partij.” aldus Bas.

Wat het pensioen betreft, is het juist het maatwerk wat Bas aansprak. "Vanuit ons bedrijf zijn we niet aangesloten op een CAO. Dit betekent dat we geen officiële pensioenregeling hebben. Terwijl ik dit wel belangrijk vind voor onze mensen. Zo heb ik ook laten kijken naar onze pensioenregeling en gaan we hier nu vanuit de zaak invulling aan geven met Strik Creemers & Partners. Iedere medewerker krijgt een pensioenbudget waar na een persoonlijk adviesgesprek met Strik Creemers & Partners invulling aan gegeven gaat worden. Dan is dat ook goed geregeld."

Zou je Strik Creemers & Partners aanbevelen?
“Andere ondernemers zou ik zo naar Strik Creemers & Partners sturen. Wat ik dan zou zeggen? Wil je op een gezellige, fatsoenlijke manier geholpen worden door professionele adviseurs? Betrokken mensen die met jou meedenken, dan moet je zeker eens gaan praten met Strik Creemers & Partners.”

Tip voor andere ondernemers
“Bewaar je rust en vertrouw op jezelf. Als je er zelf in gelooft dat het lukt dan gaat het ook lukken ook. Laat je niet afschepen door een of andere medewerker bij een bank."

Ben je net als Bas ook ondernemer en wil je je financiering voor elkaar krijgen voor je droomhuis? Wij adviseren bij het hele traject en nemen je aan de hand bij alle stappen.
Neem contact op met een van onze andere adviseurs.
BRAND IN JE NIEUWE HUIS, EN DAN?
Het zal je maar gebeuren. Woon je bijna een jaar samen in je prachtige huis, breekt er een flinke brand uit.