DE PUZZEL VAN EEN DROOMHUIS

Lees hier het verhaal van Peter en Chantal en hoe zij van hun ene droomhuis naar het andere droomhuis zijn gegaan.

Chantal en Peter wonen met hun 2 Vizsla’s Luna en Rezsá in hun droomhuis aan de rand van Sneek aan het water. Hij: een oud-brandweerman uit Rijswijk. Zij: een politieagente in Leeuwarden. Ze houden van de natuur en schuwen het avontuur niet. Ze deden de Elfstedentocht samen met de boot, gingen meerdere keren met een rugzak naar Thailand. Hun volgende avontuur: een mooie tocht met hun boot over het IJsselmeer.

Eerste contact
Peter vertelt over het eerste contact in 1998: “Een vriend van me raadde mij aan om eens contact op te nemen met Strik Creemers en Partners. Ik woonde toen nog in Rijswijk en werkte bij de brandweer. De hypotheekrente die ik voor mijn huis betaalde was hoog en daar wilde ik me over laten adviseren. De hypotheek die Strik Creemers en Partners adviseerde scheelde me een paar honderd gulden per maand!” 
Daar bleef het niet bij. Want ook bij zijn volgende financiële uitdagingen deed Peter iedere keer een beroep op hen.

Van Rijswijk naar Friesland
Peter en zijn toenmalige partner gingen uit elkaar en daarna kwam Chantal in het leven van Peter. “Na een jaar in Rijswijk gewoond te hebben kwamen we een huis tegen in het mooie Oosterend (Easterein) in Friesland. Echt een droomhuis en we besloten te verhuizen naar Friesland. Ook hier hielp Richard ons weer ontzettend goed bij” vertelt Peter.

Chantal beaamt: “Ja ons huis was echt een droomhuis aan de rand van een schilderij. Tussen de weilanden. Schitterende zonsondergangen. En zo ver je kon kijken alleen maar natuur. Een heerlijke plek. Maar we vormen een uitdagend profiel voor een hypotheek. Omdat Peter vervroegd met pensioen wilde en ik een gedeeltelijke uitkering voor arbeidsongeschiktheid heb, willen banken en verzekeraars niet graag risico’s met ons nemen. Maar Richard en zijn collega’s hebben zo lang doorgezocht en gelobbyd tot zij een passende oplossing voor onze puzzel hadden gevonden.”

Richard en zijn collega's hebben zo lang doorgezocht en gelobbyd tot zij een passende oplossing voor onze puzzel hadden gevonden.  

Volgende droomhuis in Sneek: nieuwe puzzel
Toen hun “volgende” droomhuis voorbijkwam op een kleine 15 kilometer afstand in Sneek, waren ze daar ook serieus geïnteresseerd in. 

Peter: “Van de 11 nieuwbouwwoningen van het project waren wij er in 1 geïnteresseerd. Geen tweede of derde optie. Die ene was het gewoon.” En toen ze tot hun eigen verbazing ook nog ingeloot werden begon het denken, peinzen en wikken en wegen. 

Peter: “We woonden fantastisch en hadden het enorm naar ons zin. Uiteindelijk gaf de doorslag dat aan ons huis in Oosterend nog veel onderhoud moest worden gedaan. En dit was echt nieuwbouw waar we dus wel 15-20 jaar mee vooruit zouden kunnen.” Chantal vult aan:” Daarnaast zitten we prachtig aan het water, om de hoek hebben we een losloopbos voor de honden en zit je in een sfeervolle stad waardoor je ook wat meer reuring om je heen hebt. En ons bootje ligt in de haven van Sneek.” 

Peter belde met Richard om de financiering voor elkaar te krijgen en de hele financiële puzzel kon opnieuw gelegd worden. Opnieuw lukte het team van Strik Creemers & Partners om de nieuwe financiering snel rond te krijgen onder de juiste voorwaarden.
Ook de verzekeringen zijn goed gecheckt.

Het verkrijgen van de financiering voor de nieuwbouw, voordat de bestaande woning te koop gezet zou worden, in combinatie met de specifieke inkomenssituatie van Peter en Chantal, was een uitdaging. We zijn heel blij dat we een passende oplossing hebben gerealiseerd. We hebben echt maatwerk geleverd voor Peter en Chantal.

  Nicole van der Kaa • financieel adviseur Strik Creemers en Partners.

Vertrouwd
Ondanks dat Peter en Chantal al sinds 1998 klant zijn bij Strik Creemers & Partners hebben ze Richard slechts 1 keer gezien. Het contact was altijd online of telefonisch. “En toch is het contact heel vertrouwd en persoonlijk. Richard weet niet alleen persoonlijke dingen over ons, maar wij ook over hem. Het feit dat de medewerkers lang bij hetzelfde kantoor werken komt ook heel solide en betrouwbaar over”.
In een paar woorden zegt Chantal: “Echt een betrouwbaar kantoor met goede mensen waar je maatwerk krijgt. Niets lijkt te veel.”

We zijn enorm blij met het team van Strik Creemers en Partners dat zij zo enorm hun best voor ons gedaan hebben om de financiering van ons huis voor elkaar te krijgen.

Genieten en gezond oud worden
Nu varen ze geregeld met hun boot van Sneek naar Leeuwarden en fietst Chantal met de vouwfiets vervolgens naar haar werk. Thuis genieten Chantal en Peter als ze in hun barrel sauna zitten en daarna kunnen afkoelen in het water van De Zwette. Of als de één aan het koken is en de ander lekker in de borrelhoek zit. 

Niet alleen qua woongenot, maar ook qua waarde is het huis een goede investering geweest. Peter: “We kochten ons huis in de juiste tijd. Als je nu kijkt waar soortgelijke nieuwbouwhuizen uit ons project voor worden getaxeerd, dan zitten ze op het dubbele van wat wij ervoor betaald hebben.”     

Chantal en Peter zijn blij dat ze het fijn hebben in Friesland en hopen in goede gezondheid oud te worden. Daar wensen wij ze alle geluk bij!

Ben je op zoek naar een financieel advieskantoor dat bij je past?
Neem contact op met één van onze adviseurs.


TEUN IS AL JARENLANG EEN TROUWE KLANT VAN ONS KANTOOR
In dit verhaal vertelt Teun waarom een financieel advieskantoor bij je moet passen.